Linyit üretimi Mart ayında 7 milyon 363 bin 815 ton olarak gerçekleşti
Linyit(1) satılabilir üretimi Mart ayında bir önceki aya göre %18,4 bir önceki yılın aynı ayına göre %33,6 arttı.
Linyit üretimi, Mart 2020-Mart 2022

Taşkömürü üretimi Mart ayında 135 bin 233 ton olarak gerçekleşti
Taşkömürü satılabilir üretimi Mart ayında bir önceki aya göre %21,6 bir önceki yılın aynı ayına göre %11,9 arttı. Taşkömürü koku satılabilir üretimi ise Mart ayında 394 bin 25 ton olarak gerçekleşti. Bu üretim bir önceki aya göre %11,2 bir önceki yılın aynı ayına göre %8,2 arttı.
Taşkömürü üretimi, Mart 2020-Mart 2022

Katı yakıtların satılabilir üretim ve teslimat miktarları, Mart 2022

Taşkömürü ithalatı Mart ayında 2 milyon 487 bin 225 ton olarak gerçekleşti
Taşkömürü ithalatı Mart ayında bir önceki aya göre %5,3 artarken bir önceki yılın aynı ayına göre %16,5 azaldı. Taşkömürü koku ithalatı Mart ayında bir önceki aya göre %7,6 bir önceki yılın aynı ayına göre ise %10,1 azaldı.

Mart ayında üretimin teslimatları karşılama oranı en yüksek linyitte gerçekleşti
SONGMICS Ofis sandalyesi, çalışma masası sandalyesi, müdür koltuğuYüksekliği ayarlanabilir, ev ofisi, çalışma odası, krem beyazı, kamel kahverengisiAmazon'da İncele
Samsung Galaxy Tab S11 Yapay Zeka (AI) TabletWiFi, 12GB RAM, 128GB Depolama Alanı, Gri, 11 İnç, 120Hz Ekran, S Pen Dahil, IP68 (Samsung Türkiye Garantili)Amazon'da İncele
Lenovo LOQ 15ARP10E NotebookNVIDIA GeForce RTX 4050 6GB GDDR6 65W | AMD Ryzen 7 7735HS | 16GB DDR5 RAM | 512GB NVMe M2 SSD | FreeDOSAmazon'da İncele
Apple iPhone 17 Pro 512 GBProMotion teknolojisine sahip 6.3 inç ekran, A19 Pro Çip, Çığır Açıcı Pil Ömrü, Center Stage Ön Kamera özellikli Pro Fusion Kamera Sistemi; Kozmik TuruncuAmazon'da İncele
Amazon Associate #reklam
Üretimin teslimatları karşılama oranı(2) Mart ayında %98,5 ile en yüksek linyitte gerçekleşti. Bu oran taşkömürü kokunda %86,2, taşkömüründe %5,9 olarak hesaplandı.
Taşkömürü ve linyit teslimatı en fazla termik santrallere yapıldı
Katı yakıtların teslimat yerlerine göre dağılımı incelendiğinde; Mart ayında taşkömürü teslimatının %63,2’si termik santrallere, %15,4’ü kok tesislerine, %9,1’i demir-çelik haricindeki sanayiye yapılırken, linyit teslimatının %84,8’i termik santrallere ve %10,5’i demir-çelik haricindeki sanayiye yapıldı. Taşkömürü kokunda ise en fazla teslimat %93,8 ile demir-çelik sanayine yapıldı.
Katı yakıtların teslimat yerlerine göre dağılımı, Mart 2022

AÇIKLAMALAR
(1) Linyit kömürü miktarına asfaltit kömürü de dahil edilmiştir.
(2) Bir katı yakıtın teslimatının, satılabilir üretimle karşılanabilen kısmının oranını göstermektedir.
Üretimin teslimatları karşılama oranı = (satılabilir üretim miktarı / teslimat miktarı)*100