Mevzuatın Adı: Sosyal Güvenlik Kurumu Taşınmazlarının Elektronik Ortamda Yapılacak Satışlarına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik
09 Ekim 2025 Tarihli Resmi Gazete
Sayı: 33042
Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığından:
MADDE 1- 15/4/2023 tarihli ve 32164 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Sosyal Güvenlik Kurumu Taşınmazlarının Elektronik Ortamda Yapılacak Satışlarına İlişkin Yönetmeliğin 3 üncü maddesinin birinci fıkrasına aşağıdaki bentler eklenmiştir.
“m) Şartname: İhale konusu taşınmaz ile bu taşınmaza yapılacak işlemlerin her türlü özelliğini belirten idari ve teknik hususları gösteren belgeyi,
n) Şartname bedeli: Taşınmazın tahmini satış bedelinin binde birinden çok olmamak üzere rekabeti engellemeyecek şekilde her yıl Kurum Yönetim Kurulu tarafından belirlenecek bedeli,”
MADDE 2- Aynı Yönetmeliğin 4 üncü maddesine aşağıdaki fıkra eklenmiştir.
“(2) İhale konusu taşınmazla ilgili olarak isteklilere verilecek şartnamenin, bedeli taşınmazın tahmini satış bedelinin binde birinden çok olmamak üzere rekabeti engellemeyecek şekilde her yıl Kurum Yönetim Kurulu tarafından belirlenir. Şartname bedeli; yatırıldıktan sonra isteklinin ihaleye katılımı olup olmadığına bakılmaksızın iade edilmez.”
MADDE 3- Aynı Yönetmeliğin 5 inci maddesinin birinci fıkrasının (e) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
SONGMICS Ofis sandalyesi, çalışma masası sandalyesi, müdür koltuğuYüksekliği ayarlanabilir, ev ofisi, çalışma odası, krem beyazı, kamel kahverengisiAmazon'da İncele
Samsung Galaxy Tab S11 Yapay Zeka (AI) TabletWiFi, 12GB RAM, 128GB Depolama Alanı, Gri, 11 İnç, 120Hz Ekran, S Pen Dahil, IP68 (Samsung Türkiye Garantili)Amazon'da İncele
Lenovo LOQ 15ARP10E NotebookNVIDIA GeForce RTX 4050 6GB GDDR6 65W | AMD Ryzen 7 7735HS | 16GB DDR5 RAM | 512GB NVMe M2 SSD | FreeDOSAmazon'da İncele
Apple iPhone 17 Pro 512 GBProMotion teknolojisine sahip 6.3 inç ekran, A19 Pro Çip, Çığır Açıcı Pil Ömrü, Center Stage Ön Kamera özellikli Pro Fusion Kamera Sistemi; Kozmik TuruncuAmazon'da İncele
Amazon Associate #reklam
“e) İhale konusu taşınmazla ilgili şartnameye, Elektronik Satış Portalından ücretsiz olarak erişilebileceği ancak Kurum Yönetim Kurulu tarafından belirlenecek şartname bedelinin ödenmesi halinde ihaleye katılabileceği.”
MADDE 4- Aynı Yönetmeliğin dördüncü bölümünün başlığı “Teminat, Şartname, Teklif Verme, İhalenin Yapılması ve Raporlar” şeklinde değiştirilmiştir.
MADDE 5- Aynı Yönetmeliğin 11 inci maddesinin başlığı “Teminat miktarı ve şartname bedeli ile teminatın yatırılması usulü” şeklinde değiştirilmiş ve aynı maddenin birinci fıkrasında yer alan “teminat bedelinin,” ibaresi “teminat bedelinin ve Kurum Yönetim Kurulu tarafından belirlenecek tutardaki şartname bedelinin,” şeklinde değiştirilmiştir.
MADDE 6- Aynı Yönetmeliğin 12 nci maddesinin yedinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
“(7) Açık artırma süresinin son on dakikası içinde yeni bir teklifin verilmesi hâlinde açık artırma beş dakika uzatılır. Uzama süresi içinde yeni bir teklif verilmesi hâlinde açık artırma süresi her yeni teklifin verilmesinden itibaren beş dakika uzatılır. Son uzama süresi içinde yeni bir teklif verilmezse gayrimenkul en yüksek teklif verene ihale edilir. Uzama sürelerinin toplamı bir saati geçemez.”
MADDE 7- Aynı Yönetmeliğin geçici 1 inci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
“GEÇİCİ MADDE 1- (1) Bu maddeyi ihdas eden Yönetmelik hükümleri, Kurumca teknik düzenlemelerin hazır hale getirilmesinden sonra duyurulacak tarih itibarıyla yapılacak taşınmaz satış ihaleleri hakkında uygulanacak olup o tarihe kadar bu maddenin yayımı tarihinden önce yürürlükte olan Yönetmelik hükümleri uygulanır.”
MADDE 8- Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.
MADDE 9- Bu Yönetmelik hükümlerini Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı yürütür.