Türkiye Bankalar Birliği
Risk Merkezi
Negatif Nitelikli Bireysel Kredi ve Kredi Kartı (i) Ekim 2025
Bireysel kredi veya kredi kartı borcundan dolayı yasal takibe intikal etmiş kişi sayısı 2025 yılı Ekim ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yükseldi.
Ekim Ayı Gelişmeleri:
2025 yılı Ekim ayında bireysel kredi kartı borcundan dolayı yasal takibe intikal etmiş kişi sayısı 153.378; aynı dönem için bireysel kredi borcundan dolayı yasal takibe intikal etmiş kişi sayısı ise 123.753 oldu.

*Bireysel kredi ve bireysel kredi kartı borcundan dolayı yasal takibe intikal etmiş kişiler bir kez sayılarak hesaplanmıştır.
2025 yılı Ocak-Ekim döneminde, bir önceki yılın aynı dönemine göre bireysel kredi veya bireysel kredi kartı borcundan dolayı yasal takibe intikal etmiş kişi sayısı yüzde 20 artarak 1 milyon 810 bin kişi oldu.
Ekim 2025 İtibariyle Negatif Nitelikli Bireysel Kredi Bakiyesi:
Risk Merkezi verilerine göre, Ekim 2025 itibarıyla bireysel kredi kartlarını da içeren bireysel kredilerde tasfiye olunacak alacaklar bir önceki yıla göre yüzde 142 artış ile 261 milyar TL oldu.
(i) Bireysel kredi ve kredi kartı borcundan dolayı yasal takibe intikal eden kişi sayısını vermektedir. Yasal takipten çıkan kişi sayısı ile netleştirme yapılmamış olup; ilgili yılın veri dönemine ait akım istatistiktir. Bireysel takipteki kişi borç miktarı rakamlarının rapora eklenmesi çalışmaları sürdürülmektedir.