Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler Devlet Destekli Ticari Alacak Sigortası
14 Ekim 2021 Tarihli Resmi Gazete
Sayı: 31628
Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumundan:
MADDE 1 – 24/12/2018 tarihli ve 30635 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelere Yönelik Devlet Destekli Ticari Alacak Sigortası Tarife ve Talimat Tebliğinin 2 nci maddesinin ikinci fıkrasında yer alan “1 inci maddenin” ibaresi “birinci fıkranın” olarak ve “20’sine” ibaresi “40’ına” olarak değiştirilmiş ve aynı maddeye aşağıdaki fıkra eklenmiştir.
“(4) KOBİ’lerin poliçe yenileme işlemlerinde birinci fıkranın (ç) bendinde yer alan koşul, üç yüz milyon Türk Lirası (dâhil) olarak uygulanır. Bu poliçelerin yenilemelerindeki prim hesaplamasında 5 inci maddenin birinci fıkrasında yer alan prim tablosunun son satırındaki oranlar ve kredi limiti hesaplamasında 7 nci maddenin ikinci fıkrasında yer alan kredi limit tablosunun son satırındaki tutar uygulanır.”
MADDE 2 – Aynı Tebliğin 5 inci maddesinin birinci fıkrasında yer alan “cirosu” ibaresi “cirosunun tamamı” olarak, ikinci fıkrasında yer alan “2.000” ibareleri “3.000” olarak değiştirilmiş, aynı maddenin dördüncü fıkrasına “ödenmesi koşuluyla” ibaresinden sonra gelmek üzere “EFT/havale” ibaresi eklenmiş ve aynı fıkrada yer alan “kredi kartı ve” ibaresi “kredi kartı veya” olarak değiştirilmiştir.
MADDE 3 – Aynı Tebliğin 6 ncı maddesinin ikinci fıkrasına ikinci cümleden sonra gelmek üzere aşağıdaki cümle eklenmiştir.
“Bu durum, 5 inci maddenin birinci fıkrasındaki prim hesaplamasını etkilemez.”
MADDE 4 – Aynı Tebliğin 7 nci maddesinin üçüncü fıkrasında yer alan “Hazine ve Maliye Bakanlığınca” ibaresi “Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumunca” olarak değiştirilmiştir.
MADDE 5 – Aynı Tebliğin 9 uncu maddesinin birinci fırkasında yer alan “15’tir” ibaresi “17’dir” olarak değiştirilmiş, aynı fıkraya aşağıdaki cümle eklenmiş ve aynı maddenin ikinci ve üçüncü fıkralarında yer alan “10’unu” ibareleri “15’ini” olarak değiştirilmiştir.
SONGMICS Ofis sandalyesi, çalışma masası sandalyesi, müdür koltuğuYüksekliği ayarlanabilir, ev ofisi, çalışma odası, krem beyazı, kamel kahverengisiAmazon'da İncele
Samsung Galaxy Tab S11 Yapay Zeka (AI) TabletWiFi, 12GB RAM, 128GB Depolama Alanı, Gri, 11 İnç, 120Hz Ekran, S Pen Dahil, IP68 (Samsung Türkiye Garantili)Amazon'da İncele
Lenovo LOQ 15ARP10E NotebookNVIDIA GeForce RTX 4050 6GB GDDR6 65W | AMD Ryzen 7 7735HS | 16GB DDR5 RAM | 512GB NVMe M2 SSD | FreeDOSAmazon'da İncele
Apple iPhone 17 Pro 512 GBProMotion teknolojisine sahip 6.3 inç ekran, A19 Pro Çip, Çığır Açıcı Pil Ömrü, Center Stage Ön Kamera özellikli Pro Fusion Kamera Sistemi; Kozmik TuruncuAmazon'da İncele
Amazon Associate #reklam
“Primin taksitle ödenmesi kararlaştırılmış olsa bile komisyon ödemesi peşinen yapılır.”
MADDE 6 – Aynı Tebliğin 11 inci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
“MADDE 11 – (1) Bu Tebliğ hükümlerini Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu Başkanı yürütür.”
MADDE 7 – Bu Tebliğ yayımı tarihinde yürürlüğe girer.
MADDE 8 – Bu Tebliğ hükümlerini Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu Başkanı yürütür.
| Tebliğin Yayımlandığı Resmî Gazete’nin |
| Tarihi |
Sayısı |
| 24/12/2018 |
30635 |
| Tebliğde Değişiklik Yapan Tebliğlerin Yayımlandığı Resmî Gazete’nin |
| Tarihi |
Sayısı |
| 1- |
27/3/2019 |
30727 |
| 2- |
25/3/2020 |
31079 |
| 3- |
19/8/2020 |
31218 |