Levent Gençyürek
Maliye Başmüfettişi
İzmir Defterdar Yardımcısı
2004 Mali Yılı Bütçe Kanununun 45.inci maddesi uyarınca devlete vergi, resim, harç v.b borcu bulunan mükelleflerin taşınmaz malları borçlarına karşılık olmak üzere ve Genel ve Katma Bütçeli Kuruluşların ihtiyacında kullanılmak üzere Maliye Bakanlığınca satın alınabilecektir. Bir taraftan kamu alacaklarının kısa sürede tahsilini diğer taraftan da kamu kurumlarına hizmetlerini yerine getirmek için ihtiyaç duydukları taşınmazları sağlama amacı taşıyan uygulamaya ilişkin usul ve esaslar 6 Mayıs 2004 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanan 431 Sayılı Tahsilat Genel Tebliği ile belirlenmiştir.
Devlete olan borca karşılık Maliye Bakanlığınca satın alınacak taşınmaz malın borçlu mükellefin mülkiyetinde bulunması ve amme borçları dolaysıyla vergi dairesi tarafından konulanlar hariç olmak üzere herhangi bir takyidatın (banka ipoteği v.b) olmaması yanında imar planı geçen bölgeler içinde inşa edilmiş ve kamu hizmetlerinin sunulmasına elverişli bina halinde bulunması ya da bina inşasına elverişli arsa olması gerekmektedir.
Yukarıda belirtilen şartları taşıyan taşınmazlarını vergi v.b borcuna karşılık olmak üzere Maliye Bakanlığına satmak isteyen mükellefler vergi borçlarına karşılık olarak önerilen taşınmazların tapu senetlerinin bir örneği ile taşınmazı tanıtıcı dokümanları (imar durumunu ve binalar için yapı durumunu gösterir belge, takyidat durumunu da gösterir tapu kayıt örneği, broşür, fotoğraf vb.) bir dilekçe ekinde bağlı oldukları vergi dairesine vereceklerdir.
Vergi Denetmenleri tarafından yapılacak incelemede mükellefin amme borçlarını ödemede “çok zor duruma” düştüğü belirlenir ve önerilen taşınmazlara hizmetlerinin yerine getirilmesinde genel bütçeli daireler veya katma bütçeli idarelerce ihtiyaç duyulduğu anlaşılır ise oluşturulacak bir komisyon vasıtasıyla taşınmazların kıymeti belirlenecektir.
Milli Emlak Genel Müdürlüğünce taşınmazın alımının uygun görülmesi üzerine tapu işlemleri tamamlanarak taşınmazların Hazine adına tescil ettirilmesini sağlanacak ve taşınmazın Hazine adına tapuya tescil ettirildiği tarih itibarıyla mükellefin tüm borçları hesaplanarak, taşınmaza takdir edilen değer esas alınmak suretiyle bu tutarda kamu borcu silinecek yani terkin işlemi yapılacaktır. Toplam borcun tespitinde gecikme zammı, taşınmazın Hazine adına tescil edildiği tarihe kadar hesaplanacaktır.
SONGMICS Ofis sandalyesi, çalışma masası sandalyesi, müdür koltuğuYüksekliği ayarlanabilir, ev ofisi, çalışma odası, krem beyazı, kamel kahverengisiAmazon'da İncele
Pelonis Ofis Tipi Uzaktan Kumandalı Vantilatör 36dB Sessiz Çalışma60-111cm Ayarlanabilir Yükseklik Dikey ve Yatay Eksende SalınımAmazon'da İncele
Lenovo LOQ 15ARP10E NotebookNVIDIA GeForce RTX 4050 6GB GDDR6 65W | AMD Ryzen 7 7735HS | 16GB DDR5 RAM | 512GB NVMe M2 SSD | FreeDOSAmazon'da İncele
Günlük Tarihsiz Spiralli PlanlayıcıA5 Boyutu 120 YaprakAmazon'da İncele
Pelonis Masa Fanı, 38dB Sessiz Çalışma 100° Dikey Hareket3 Kademeli Güç Seçeneği SiyahAmazon'da İncele
Apple iPhone 17 Pro 512 GBProMotion teknolojisine sahip 6.3 inç ekran, A19 Pro Çip, Çığır Açıcı Pil Ömrü, Center Stage Ön Kamera özellikli Pro Fusion Kamera Sistemi; Kozmik TuruncuAmazon'da İncele
Amazon Associate #reklam
Taşınmazın değerinin mükellefin tüm borçlarını karşılayacak tutarda olmaması halinde kalan kısım için takibat devam edecektir. Önerilen taşınmazın değerinin, mükellefin toplam borçlarından daha yüksek tutarda olması halinde oluşan fark mükellefe red ve iade edilmeyeceği gibi taşınmazın Hazine adına tescil tarihinden sonra doğacak borçlarına da mahsup edilmeyecektir. Ancak bu durumda bulanan mükellefler oluşan farkı, taşınmazın Hazine adına tescilinden önce, ortaklık ilişkisi bulunan veya en az bir ortağı aynı olan mükelleflerin borçlarından terkinini talep etmeleri mümkündür.