06 Kasım 2007 Tarihli Resmi Gazete
Sayı: 26692
Sanayi ve Ticaret Bakanlığından:
MADDE 1 – 12/11/2004 tarihli ve 25641 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Ölçü ve Ölçü Aletleri Tip Onay Belgesi Uygulama Usul ve Esasları Hakkında Yönetmeliğin 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) bendinin (1), (2), (6) ve (7) nolu alt bentleri aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
“1) Gaz sayaç büyüklüğü G1,6, G2,5 ve G4 dahil olan sayaçlarda, sayaç kapasitesini ölçebilecek nitelikte en az ikisi üretici veya yetkili temsilcisi tarafından kurulmuş, diğer üç adedinin de noter sözleşmeli olmak şartıyla, toplam beş adet tamir ve ayar istasyonu olması gerekmektedir.
2) Gaz sayaç büyüklüğü G6’dan (G6 dahil) büyük G160’tan (G160 dahil) küçük olan sayaçlarda, sayaç kapasitesini ölçebilecek nitelikte en az bir adet üretici veya yetkili temsilcisi tarafından kurulmuş, diğer üç adedinin de noter sözleşmeli olmak şartıyla toplam dört adet tamir ve ayar istasyonu olması gerekmektedir.”
“6) Mekanik elektrik sayaçlarında, en az ikisi üretici veya yetkili temsilcisi tarafından kurulmuş, diğer üç adedinin de noter sözleşmeli olmak şartıyla toplam beş adet tamir ve ayar istasyonu olması gerekmektedir.
7) Soğuk su sayaçlarında; sayaç kapasitesini ölçebilecek nitelikte olmak şartıyla, 40 mm anma çapına kadar (40 mm dahil) olan sayaçlarda en az ikisi üretici veya yetkili temsilcisi tarafından kurulmuş, diğer üç adedinin de noter sözleşmeli olmak şartıyla toplam beş adet tamir ve ayar istasyonu; 40 mm’den daha büyük anma çaplı olan sayaçlarda bir adet üretici veya yetkili temsilcisi tarafından kurulmuş, bir adet de noter sözleşmeli olmak şartıyla toplam iki adet tamir ve ayar istasyonu olması gerekmektedir.”
MADDE 2 – Aynı Yönetmeliğin 8 inci maddesinin birinci fıkrasının (h) bendinin (1), (2), (6) ve (7) nolu alt bentleri aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
“1) Gaz sayaç büyüklüğü G1,6 , G2,5 ve G4 dahil olan sayaçlarda sayaç kapasitesini ölçebilecek nitelikte en az iki adet ve iki değişik coğrafi bölgede üretici veya yetkili temsilcisi tarafından kurulmuş, diğer üç adedinin de noter sözleşmeli olmak şartıyla toplam beş adet tamir ve ayar istasyonu olması gerekmektedir.
SONGMICS Ofis sandalyesi, çalışma masası sandalyesi, müdür koltuğuYüksekliği ayarlanabilir, ev ofisi, çalışma odası, krem beyazı, kamel kahverengisiAmazon'da İncele
Pelonis Ofis Tipi Uzaktan Kumandalı Vantilatör 36dB Sessiz Çalışma60-111cm Ayarlanabilir Yükseklik Dikey ve Yatay Eksende SalınımAmazon'da İncele
Lenovo LOQ 15ARP10E NotebookNVIDIA GeForce RTX 4050 6GB GDDR6 65W | AMD Ryzen 7 7735HS | 16GB DDR5 RAM | 512GB NVMe M2 SSD | FreeDOSAmazon'da İncele
Günlük Tarihsiz Spiralli PlanlayıcıA5 Boyutu 120 YaprakAmazon'da İncele
Pelonis Masa Fanı, 38dB Sessiz Çalışma 100° Dikey Hareket3 Kademeli Güç Seçeneği SiyahAmazon'da İncele
Apple iPhone 17 Pro 512 GBProMotion teknolojisine sahip 6.3 inç ekran, A19 Pro Çip, Çığır Açıcı Pil Ömrü, Center Stage Ön Kamera özellikli Pro Fusion Kamera Sistemi; Kozmik TuruncuAmazon'da İncele
Amazon Associate #reklam
2) Gaz sayaç büyüklüğü G6’dan (G6 dahil) büyük G160’tan (G160 dahil) küçük olan sayaçlarda sayaç kapasitesini ölçebilecek nitelikte en az bir adet üretici veya yetkili temsilcisi tarafından kurulmuş, diğer üç adedinin de noter sözleşmeli olmak şartıyla toplam dört adet tamir ve ayar istasyonu olması gerekmektedir.”
“6) Elektronik elektrik sayaçlarında, en az üç adet ve üç değişik coğrafi bölgede üretici veya yetkili temsilcisi tarafından kurulmuş, diğer iki adedinin de noter sözleşmeli olmak şartıyla toplam beş adet tamir ve ayar istasyonu olması gerekmektedir.
7) Soğuk su sayaçlarında; sayaç kapasitesini ölçebilecek nitelikte olmak şartıyla, 40 mm anma çapına kadar (40 mm dahil) olan sayaçlarda en az iki adet üretici veya yetkili temsilcisi tarafından kurulmuş, diğer üç adedinin de noter sözleşmeli olmak şartıyla toplam beş adet tamir ve ayar istasyonu; 40 mm’den daha büyük anma çaplı olan sayaçlarda bir adet üretici veya yetkili temsilcisi tarafından kurulmuş, bir adet de noter sözleşmeli olmak şartıyla toplam iki adet tamir ve ayar istasyonu olması gerekmektedir.”
MADDE 3 – Aynı Yönetmeliğin 10 uncu maddesinin birinci fıkrasının (d) bendinin (1), (2), (6) ve 7 nolu alt bentleri aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
“1) Gaz sayaç büyüklüğü G1,6, G2,5 ve G4 dahil olan sayaçlarda sayaç kapasitesini ölçebilecek nitelikte en az iki adet üretici veya yetkili temsilcisi tarafından kurulmuş, diğer üç adedinin de noter sözleşmeli olmak şartıyla toplam beş adet tamir ve ayar istasyonu olması gerekmektedir.
2) Gaz sayaç büyüklüğü G6’dan (G6 dahil) büyük G160’tan (G160 dahil) küçük olan sayaçlarda sayaç kapasitesini ölçebilecek nitelikte en az bir adet üretici veya yetkili temsilcisi tarafından kurulmuş, diğer üç adedinin de noter sözleşmeli olmak şartıyla toplam dört adet tamir ve ayar istasyonu olması gerekmektedir.”
“6) Mekanik elektrik sayaçlarında, en az iki adet üretici veya yetkili temsilcisi tarafından kurulmuş, diğer üç adedinin de noter sözleşmeli olmak şartıyla toplam beş adet tamir ve ayar istasyonu olması gerekmektedir.
7) Soğuk su sayaçlarında; sayaç kapasitesini ölçebilecek nitelikte olmak şartıyla, 40 mm anma çapına kadar (40 mm dahil) olan sayaçlarda en az iki adet üretici veya yetkili temsilcisi tarafından kurulmuş, diğer üç adedinin de noter sözleşmeli olmak şartıyla toplam beş adet tamir ve ayar istasyonu; 40 mm’den daha büyük anma çaplı olan sayaçlarda bir adet üretici veya yetkili temsilcisi tarafından kurulmuş, bir adet de noter sözleşmeli olmak şartıyla toplam iki adet tamir ve ayar istasyonu olması gerekmektedir.”
MADDE 4 – Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.
MADDE 5 – Bu Yönetmelik hükümlerini Sanayi ve Ticaret Bakanı yürütür.