BKK 2016/9116 Üst Fonlara Kaynak Aktarımına İlişkin
01 Eylül 2016 Tarihli Resmi Gazete
Sayı: 29818
Karar Savısı: 2016/9116
Ekli “Üst Fonlara Kaynak Aktarımına İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar”ın yürürlüğe konulması; Başbakan Yardımcılığı (Hazine Müsteşarlığı)’nın 23/5/2016 tarihli ve 15659 sayılı yazısı üzerine, 28/3/2002 tarihli ve 4749 sayılı Kanunun ek 1 inci maddesine göre, Bakanlar Kurulu’nca 6/6/2016 tarihinde kararlaştırılmıştır.
SONGMICS Ofis sandalyesi, çalışma masası sandalyesi, müdür koltuğuYüksekliği ayarlanabilir, ev ofisi, çalışma odası, krem beyazı, kamel kahverengisiAmazon'da İncele
Samsung Galaxy Tab S11 Yapay Zeka (AI) TabletWiFi, 12GB RAM, 128GB Depolama Alanı, Gri, 11 İnç, 120Hz Ekran, S Pen Dahil, IP68 (Samsung Türkiye Garantili)Amazon'da İncele
Lenovo LOQ 15ARP10E NotebookNVIDIA GeForce RTX 4050 6GB GDDR6 65W | AMD Ryzen 7 7735HS | 16GB DDR5 RAM | 512GB NVMe M2 SSD | FreeDOSAmazon'da İncele
Apple iPhone 17 Pro 512 GBProMotion teknolojisine sahip 6.3 inç ekran, A19 Pro Çip, Çığır Açıcı Pil Ömrü, Center Stage Ön Kamera özellikli Pro Fusion Kamera Sistemi; Kozmik TuruncuAmazon'da İncele
Amazon Associate #reklam
Recep Tayyip ERDOĞAN
CUMHURBAŞKANI
ÜST FONLARA KAYNAK AKTARIMINA İLİŞKİN KARARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KARAR
MADDE 1- 5/2/2014 tarihli ve 2014/5932 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Üst Fonlara Kaynak Aktarımına İlişkin Kararın 8 inci maddesinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
“(1) Müsteşarlığın kaynak sağladığı üst fonlar, nakit aktarımları ve iadeler için Türkiye’de yerleşik bir bankada hesap açtırır. Her bir alt fon için farklı bir hesap açılır. Üst fonun talebi üzerine yapılacak nakit aktarımları, Müsteşarlığın ilgili hesabından üst fonun Türkiye’deki banka hesabına yapılır. Kaynak aktarımına ilişkin usul ve esasların ayrıntıları Müsteşarlık ile üst fon arasında imzalanan protokolle belirlenir.”
MADDE 2- Aynı Kararın 10 uncu maddesinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
“(1) Bu Karar kapsamındaki ortak yatırım fonunun bir girişim şirketindeki ortaklık payı, ilk yatırımda bireysel katılım yatırımcılarının toplam ortaklık payından fazla olamaz.”
MADDE 3- Bu Karar yayımı tarihinde yürürlüğe girer.
MADDE 4- Bu Karar hükümlerini Hazine Müsteşarlığının bağlı olduğu Bakan yürütür.

Üst Fonlara Kaynak Aktarımına İlişkin Karar (2014/5932)