Nisan 2017 Sanayi Üretim Endeksi
Sanayi üretimi bir önceki aya göre %2,3 arttı
Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış sanayinin alt sektörleri (2010=100 temel yıllı) incelendiğinde, 2017 yılı Nisan ayında madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi bir önceki aya göre %1,8, imalat sanayi sektörü endeksi %2,6 ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi %0,4 arttı.
Sanayi üretimi bir önceki yılın aynı ayına göre %6,7 arttı
Takvim etkisinden arındırılmış sanayinin alt sektörleri (2010=100 temel yıllı) incelendiğinde, 2017 yılı Nisan ayında madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi bir önceki yılın aynı ayına göre %1,3, imalat sanayi sektörü endeksi %7,3 ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi %4,8 arttı.
SONGMICS Ofis sandalyesi, çalışma masası sandalyesi, müdür koltuğuYüksekliği ayarlanabilir, ev ofisi, çalışma odası, krem beyazı, kamel kahverengisiAmazon'da İncele
Samsung Galaxy Tab S11 Yapay Zeka (AI) TabletWiFi, 12GB RAM, 128GB Depolama Alanı, Gri, 11 İnç, 120Hz Ekran, S Pen Dahil, IP68 (Samsung Türkiye Garantili)Amazon'da İncele
Lenovo LOQ 15ARP10E NotebookNVIDIA GeForce RTX 4050 6GB GDDR6 65W | AMD Ryzen 7 7735HS | 16GB DDR5 RAM | 512GB NVMe M2 SSD | FreeDOSAmazon'da İncele
Apple iPhone 17 Pro 512 GBProMotion teknolojisine sahip 6.3 inç ekran, A19 Pro Çip, Çığır Açıcı Pil Ömrü, Center Stage Ön Kamera özellikli Pro Fusion Kamera Sistemi; Kozmik TuruncuAmazon'da İncele
Amazon Associate #reklam



En yüksek artış sermaye malında gerçekleşti
Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış ana sanayi grupları (MIGs) incelendiğinde, 2017 yılı Nisan ayında bir önceki aya göre en yüksek artış %12,2 ile sermaye malında gerçekleşti.

En yüksek artış diğer ulaşım araçlarının imalatında gerçekleşti
Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış imalat sanayi alt sektörleri incelendiğinde, 2017 yılı Nisan ayında bir önceki aya göre en yüksek artış %140,7 ile diğer ulaşım araçlarının imalatında gerçekleşti. Bu artışı, %19,5 ile bilgisayarların, elektronik ve optik ürünlerin imalatı ve %6,9 ile temel eczacılık ürünlerinin ve eczacılığa ilişkin malzemelerin imalatı takip etti.
En fazla azalış makine ve ekipmanların kurulumu ve onarımında gerçekleşti
Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış imalat sanayi alt sektörleri incelendiğinde, 2017 yılı Nisan ayında bir önceki aya göre en fazla azalış %6 ile makine ve ekipmanların kurulumu ve onarımında gerçekleşti. Bu azalışı, %5,9 ile içeceklerin imalatı ve %4,2 ile fabrikasyon metal ürünleri (makine ve teçhizat hariç) imalatı takip etti.