03 Mart 2006 Tarihli Resmi Gazete
Sayı: 26097
Sermaye Piyasası Kurulundan:
MADDE 1 – 14/7/1992 tarihli ve 21284 sayılı Mükerrer Resmî Gazete’de yayımlanan Seri: II, No: 13 sayılı Tahvillerin Kurul Kaydına Alınmasına İlişkin Esaslar Tebliğinin 7 nci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
“MADDE 7 – (1) Halka açık anonim ortaklıkların ihraç edebilecekleri tahvil ve sermaye piyasası aracı niteliğindeki diğer borçlanma senetlerinin toplam tutarı, genel kurulca onaylanan ve bağımsız denetimden geçen son bilançoda görülen ödenmiş veya çıkarılmış sermaye ve yedek akçeler ile yeniden değerleme değer artış fonunun toplamından varsa zararların indirilmesinden sonra kalan miktarı geçemez. Bu ortaklıkların, bağımsız denetimden geçen son finansal tablo döneminden sonra limite esas teşkil eden bilanço kalemlerinde değişiklik olması halinde ihraç limitleri, Kurulun bağımsız denetim standartları düzenlemeleri çerçevesinde hazırlanan özel amaçlı bağımsız denetim raporu düzenlenmek suretiyle tespit edilir.
(2) Halka açık olmayan anonim ortaklıkların ihraç edebilecekleri tahvil ve sermaye piyasası aracı niteliğindeki diğer borçlanma senetlerinin toplam tutarı, genel kurulca onaylanan son bilançoda yer alan ödenmiş sermaye ve yeniden değerleme değer artış fonu toplamını geçemez. Bu ortaklıklardan ihraç limitine esas finansal tabloları bağımsız denetimden geçmeyenlerin, ihraç limitinin belirlenmesi için Kurulun bağımsız denetim standartları düzenlemeleri çerçevesinde hazırlanan özel amaçlı bağımsız denetim raporu esas alınır.”
MADDE 2 – Aynı Tebliğin 18 inci maddesinin (j) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
“j) Son 3 yıla ait yıllık finansal tablolar hakkında Kurulun bağımsız denetim standartları düzenlemeleri çerçevesinde hazırlanan bağımsız denetim raporları ile hesap döneminin bitimini izleyen ilk 6 aydan sonraki bir dönemde ihraç yapılması durumunda düzenlenecek 6 ya da 9 aylık ara dönem finansal tablolarına ait özel bağımsız denetim raporu (Kurulun muhasebe ve bağımsız denetim standartları çerçevesinde, ara dönem finansal tabloları sınırlı bağımsız denetime tabi tutulan ortaklıkların ara dönem finansal tabloları için özel bağımsız denetim koşulu aranmaz.)”
MADDE 3 – Aynı Tebliğin 27 nci maddesinin (e) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
“e) Tahvil ihraç limitinin tespitine ve talep halinde katsayı uygulamasına esas teşkil etmek üzere, Kurulun bağımsız denetim standartları düzenlemeleri çerçevesinde hazırlanan özel amaçlı bağımsız denetim raporu,”
SONGMICS Ofis sandalyesi, çalışma masası sandalyesi, müdür koltuğuYüksekliği ayarlanabilir, ev ofisi, çalışma odası, krem beyazı, kamel kahverengisiAmazon'da İncele
Pelonis Ofis Tipi Uzaktan Kumandalı Vantilatör 36dB Sessiz Çalışma60-111cm Ayarlanabilir Yükseklik Dikey ve Yatay Eksende SalınımAmazon'da İncele
Lenovo LOQ 15ARP10E NotebookNVIDIA GeForce RTX 4050 6GB GDDR6 65W | AMD Ryzen 7 7735HS | 16GB DDR5 RAM | 512GB NVMe M2 SSD | FreeDOSAmazon'da İncele
Günlük Tarihsiz Spiralli PlanlayıcıA5 Boyutu 120 YaprakAmazon'da İncele
Pelonis Masa Fanı, 38dB Sessiz Çalışma 100° Dikey Hareket3 Kademeli Güç Seçeneği SiyahAmazon'da İncele
Apple iPhone 17 Pro 512 GBProMotion teknolojisine sahip 6.3 inç ekran, A19 Pro Çip, Çığır Açıcı Pil Ömrü, Center Stage Ön Kamera özellikli Pro Fusion Kamera Sistemi; Kozmik TuruncuAmazon'da İncele
Amazon Associate #reklam
MADDE 4 – Aynı Tebliğe aşağıdaki ek madde eklenmiştir.
“Bağımsız denetim standartları ile ilişkili hükümler
EKMADDE 2 – (1) Bu Tebliğde Kurulun bağımsız denetim standartları düzenlemeleri kapsamında bağımsız denetim, sınırlı bağımsız denetim, özel bağımsız denetim ve özel amaçlı bağımsız denetime ilişkin olarak yer alan hükümler, diğer borçlanma senetleri için de kıyasen uygulanır.”
MADDE 5 – Bu Tebliğ yayımı tarihinde yürürlüğe girer.
MADDE 6 – Bu Tebliğ hükümlerini Sermaye Piyasası Kurulu yürütür.