TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, dün açıklanan 2016 Eylem Planı’nda Ar-Ge ve tasarım alanında erken aşamaya yönelik bir fon kurulması, Ar-Ge ve yenilik desteklerinin etkinliği artırılması ve koordinasyonu güçlendirilmesi, yenilikçi girişimcilerin projelerinin ticarileştirilmesi için kredi garanti mekanizması oluşturulması ve yeni iş kuran gençlere üç yıl boyunca gelir vergisi muafiyeti sağlanması gibi Türkiye’de inovasyon ikliminin ve girişimcilik kültürünün desteklenmesi açısından son derece önemli reform maddelerinin olduğunu söyledi.
Bu ve bunun gibi birçok maddenin ihracatçıların beklentileriyle tamamen örtüştüğünü açıklayan Büyükekşi, Türkiye’nin katma değerli ihracat artışını, inovasyon, Ar-Ge, tasarım ve markalaşmanın yanı sıra girişimciliğin de desteklenmesiyle yakalayabileceğini belirtti.
Türkiye’nin dünya ticaretinden aldığı payın son yıllarda arttığının altını çizen TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, “Türkiye dünya ticaretinden yüzde 0,9 oranında pay alıyor. Hedefimiz 2023 yılında bu payı yüzde 1,5’a çıkarmak. Bunu gerçekleştirebilmek için de katma değerli ihracat artışına önem vermemiz gerektiğine inanıyoruz. Bunun için de kilogram başı ihracat değerimizi arttırmaya ihtiyacımız var. Bunun yolu da inovasyon, Ar-Ge, tasarım ve markalaşmaya daha fazla önem vermekten geçiyor. Ayrıca yenilikçi sektörlere daha fazla yatırım yapılması ve bu sektörlerde ihracatımızın geliştirilmesi de önemli bir öncelik. Diğer taraftan bir diğer önem taşıyan husus olarak, girişimcilik eko-sisteminin geliştirilmesi için de gençlerimizi girişimciliğe yönlendirmeye ve onları bu konuda cesaretlendirmeye ihtiyacımız var. Hükümetin reform süreçlerinde gençlerimizi girişimcilik konusunda aktif olarak destekleyecek mekanizmalara yer vermesini bu açıdan kritik buluyoruz” dedi.
Reform süreçlerinin, Türkiye ekonomisinin ihracat odaklı büyüme modeline büyük destek vereceğini ifade eden Büyükekşi, “Türkiye’nin yeni bir atılım yapabilmesi için hızlı bir reform sürecine ihtiyacı var. Katma değerli ihracat artışı yakalamak ve daha yüksek büyüme oranlarına ulaşmak için reformların en büyük destekçisi ve takipçisi olacağız” ifadesini kullandı. Mehmet Büyükekşi, 71 bin ihracatçıyı temsilen, “Şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da ihracatımızı artırmak için tüm kamusal düzenlemeleri Kamu Kuruluşlarımız ve Bakanlıklarımız ile eşgüdüm içerisinde takipçisi olmaya ve ihracatçılarımızın bu düzenlemeler hususunda temsilcisi ve iletişim kanalı görevini sürdürmeye etkin bir şekilde devam edeceğiz.” dedi.
SONGMICS Ofis sandalyesi, çalışma masası sandalyesi, müdür koltuğuYüksekliği ayarlanabilir, ev ofisi, çalışma odası, krem beyazı, kamel kahverengisiAmazon'da İncele
Pelonis Ofis Tipi Uzaktan Kumandalı Vantilatör 36dB Sessiz Çalışma60-111cm Ayarlanabilir Yükseklik Dikey ve Yatay Eksende SalınımAmazon'da İncele
Lenovo LOQ 15ARP10E NotebookNVIDIA GeForce RTX 4050 6GB GDDR6 65W | AMD Ryzen 7 7735HS | 16GB DDR5 RAM | 512GB NVMe M2 SSD | FreeDOSAmazon'da İncele
Günlük Tarihsiz Spiralli PlanlayıcıA5 Boyutu 120 YaprakAmazon'da İncele
Pelonis Masa Fanı, 38dB Sessiz Çalışma 100° Dikey Hareket3 Kademeli Güç Seçeneği SiyahAmazon'da İncele
Apple iPhone 17 Pro 512 GBProMotion teknolojisine sahip 6.3 inç ekran, A19 Pro Çip, Çığır Açıcı Pil Ömrü, Center Stage Ön Kamera özellikli Pro Fusion Kamera Sistemi; Kozmik TuruncuAmazon'da İncele
Amazon Associate #reklam