Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK), trafik sigortalarında kanuna aykırı hasar aracılığı yapan illegal yapıları engellemek amacıyla yeni bir genelge yayımladı; vatandaşların kaza ihbarını tek merkeze iletebileceği Ortak Hasar İhbar Merkezi de yakında devreye alınacak.
Değer Kaybı Uyuşmazlıklarına Karşı Yapısal Reform
SEDDK, trafik sigortalarındaki değer kaybı kaynaklı uyuşmazlıkların asgari seviyeye indirilmesi ve tazminat süreçlerinin etkin, adil ve hızlı yönetilmesi amacıyla hazırlanan eylem planı çerçevesinde yapısal reformları hayata geçirdiğini açıkladı.
Üç Önemli Değişiklik Hayata Geçirilmişti
Bu kapsamda yakın zamanda üç önemli değişikliğe gidildiği belirtildi. Buna göre eksper hesaplamaları standartlaştırıldı, eksper atamalarında akıllı sisteme geçildi ve değer kaybı tazminatının hak sahiplerine herhangi bir ilave başvuru şartı aranmaksızın maddi hasar ile birlikte hesaplanarak ödenmesi sağlandı.
SONGMICS Ofis sandalyesi, çalışma masası sandalyesi, müdür koltuğuYüksekliği ayarlanabilir, ev ofisi, çalışma odası, krem beyazı, kamel kahverengisiAmazon'da İncele
Samsung Galaxy Tab S11 Yapay Zeka (AI) TabletWiFi, 12GB RAM, 128GB Depolama Alanı, Gri, 11 İnç, 120Hz Ekran, S Pen Dahil, IP68 (Samsung Türkiye Garantili)Amazon'da İncele
Lenovo LOQ 15ARP10E NotebookNVIDIA GeForce RTX 4050 6GB GDDR6 65W | AMD Ryzen 7 7735HS | 16GB DDR5 RAM | 512GB NVMe M2 SSD | FreeDOSAmazon'da İncele
Apple iPhone 17 Pro 512 GBProMotion teknolojisine sahip 6.3 inç ekran, A19 Pro Çip, Çığır Açıcı Pil Ömrü, Center Stage Ön Kamera özellikli Pro Fusion Kamera Sistemi; Kozmik TuruncuAmazon'da İncele
Amazon Associate #reklam
İllegal Hasar Aracılarına Yönelik Yeni Genelge
Eylem planının dördüncü aşamasında, kanuna aykırı olarak hasar aracılığı faaliyetinde bulunan ve bu yolla vatandaşların mağduriyetine yol açan illegal yapıların engellenmesine yönelik yeni bir genelge yayımlanarak yürürlüğe girdi. Düzenlemeyle, söz konusu yapılara yönelik adli ve idari yaptırımların daha etkin uygulanması suretiyle hasar süreçlerinin doğrudan sigorta şirketiyle sonuçlandırılması amaçlanıyor.
Ortak Hasar İhbar Merkezi Devreye Alınacak
Eylem planının beşinci aşamasında ise vatandaşların kaza ihbarını tek bir merkeze kolay ve hızlı şekilde iletebilmelerini sağlamak amacıyla, tüm sigorta şirketlerinin entegre olacağı “Ortak Hasar İhbar Merkezi (OHİM)” yakın tarihte devreye alınacak. SEDDK, sigorta hasar tazmin süreçlerini basitleştirerek işlem yükünü azaltan ve işlem hızını artıran düzenlemelere devam edeceğini bildirdi.