Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Türkiye’nin Sanayi 4.0’da rol alan bir ülke olacağını belirterek, “Türkiye, 3. sanayi devrimini maalesef tribünden izledi, çok geriden takip etti. Bunun da bedelini hep ödedi, ödemeye de devam ediyor ama 4. sanayi devrimini tribünden izleyen bir ülke olmak istemiyoruz.” dedi.
Bakan Işık, Almanya temasları kapsamında beraberindeki heyetle Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Nürnberg şubesi tarafından düzenlenen kahvaltı programına katıldı. Heyette, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Ziya Altunyaldız da yer aldı.
Burada bir konuşma yapan Işık, Almanya’da Wittenstein fabrikasına ziyarette bulunduklarını ve fabrikanın Sanayi 4.0’a (4. sanayi devrimi) ilişkin gelişmeleri hakkında bilgi aldığını anlattı.
Işık, kahvaltı programının ardından Siemens’in fabrikasını ziyaret edeceklerini, burada da şirketin Sanayi 4.0’la ilgili gelişmelerini inceleyeceklerini ve değerlendirmede bulunacaklarını aktardı.
Türkiye’nin de Sanayi 4.0’da rol alan bir ülke olacağını vurgulayan Işık, şöyle devam etti:
“Türkiye, 3. sanayi devrimini maalesef tribünden izledi, çok geriden takip etti. Bunun da bedelini hep ödedi, ödemeye de devam ediyor ama 4. sanayi devrimini tribünden izleyen bir ülke olmak istemiyoruz. 4. sanayi devriminde rol alan, 4. sanayi devriminde akıllı üretim sistemlerini geliştiren ülkelerden biri olmak istiyoruz. Elbette tek başına bir tek ülkenin başarabileceği bir iş değil. Şu anda 4. sanayi devrimiyle ilgili alınan patentlerin tamamının yarısını Çin alıyor. Bu noktada ülkenin imkanlarını, kabiliyetlerini, yeteneklerini ve fırsatlarını en güzel şekilde değerlendirmenin gayreti içerisindeyiz.”
SONGMICS Ofis sandalyesi, çalışma masası sandalyesi, müdür koltuğuYüksekliği ayarlanabilir, ev ofisi, çalışma odası, krem beyazı, kamel kahverengisiAmazon'da İncele
Pelonis Ofis Tipi Uzaktan Kumandalı Vantilatör 36dB Sessiz Çalışma60-111cm Ayarlanabilir Yükseklik Dikey ve Yatay Eksende SalınımAmazon'da İncele
Lenovo LOQ 15ARP10E NotebookNVIDIA GeForce RTX 4050 6GB GDDR6 65W | AMD Ryzen 7 7735HS | 16GB DDR5 RAM | 512GB NVMe M2 SSD | FreeDOSAmazon'da İncele
Günlük Tarihsiz Spiralli PlanlayıcıA5 Boyutu 120 YaprakAmazon'da İncele
Pelonis Masa Fanı, 38dB Sessiz Çalışma 100° Dikey Hareket3 Kademeli Güç Seçeneği SiyahAmazon'da İncele
Apple iPhone 17 Pro 512 GBProMotion teknolojisine sahip 6.3 inç ekran, A19 Pro Çip, Çığır Açıcı Pil Ömrü, Center Stage Ön Kamera özellikli Pro Fusion Kamera Sistemi; Kozmik TuruncuAmazon'da İncele
Amazon Associate #reklam